Kiitos tästäkin vuodesta - on monta syytä ja monta kiitoksen kohdetta

20.12.2018
ihmisiä istuu ravintolassa

Salvan toiminnanjohtajana saa olla koko vuoden keskellä ihmisten elämää. On iso asia voida auttaa ihmisiä -muulloinkin kuin jouluna. Salvan työ on usein ihmisten isojen ja pienien ongelmien ratkomista. Keskusteluissa omaisten kanssa tulee esille se, miten neuvottomia ns. tavalliset ihmiset ovat vanhuuden kysymysten edessä. Ei ole ihme, sillä kieli ja käsitteet ovat omanlaisiaan, tarkoitettu enemmän viranomaisille ja palveluntuottajille – ei kuluttajille.

Salva työnantajana kiittää työntekijöitään vuoden päätteeksi.  Joululounas on ollut yksi osoitus siitä, että työnantaja arvostaa henkilökuntaansa. Sitoutunut ja palvelualtis henkilökunta on ykkösjuttu! Asiakkaamme arvostavat ystävällistä ja joustavaa palveluamme, se saa olon turvalliseksi. Tuttuus luo turvaa. Se, että on joku, joka tietää asiasi ja johon voit luottaa; enempää ei voi toivoa joulunakaan.

Lehti-ilmoitus Salvan perustamisestaSalvan päättyvä vuosi on 19. toiminnan vuosi. Tuleva vuosi on juhlavuosi, se 20.  Alusta alkaen mukana olleena voi vain ihmetellä, miten nopeasti aika on kulunut. Ihmetellä voi myös tekemisiämme; monenlaisia kehittämishankkeita, tempauksia, julkaisuja -tapaamme toimia.  Rohkeudesta ei ole ollut pulaa, eikä ideoista. Ensimmäinen kehittämishankkeemme oli nimeltään Kotikunto, eli tarjottiin kuntoutuksen ja kotihoidon välimaastossa olevaa palvelua.  Miehiin kohdistuva kehittämishankekin on kymmenen vuoden takaa.  Ympärivuorokautista kotihoitoa tarjottiin kotona asuville jo vuosia sitten! Olemme kuunnelleen ihmisten tarpeita ja lähteneet tarjoamaan apua edelläkävijänä. Tätä toimintatapaa noudatamme ensi vuonnakin. Vastuuta ja vaikuttavuutta on teemamme.

Yksinäisyys on monella kutsumaton vieras, jouluna se tuntuu erityisen pahalta. Palvelukeskus Ilolansalossa ei uskoisi monen kärsivän yksinäisyydestä, vaan toisin on.  Ihmisten keskellä moni vasta yksinäiseksi itsensä tunteekin. Tunteesta on usein kysymys!  Kutsumatta kylään tempaus keväällä nosti esille entisaikaista vierailukulttuuria – ei unohdeta sitä joulun jälkeenkään!

Ei unohdeta toisiamme tulevanakaan vuonna,

Anne
Toiminnanjohtaja